Съмнителни спестявания при закупуване на мебели в апартамента

съмнителните-спестявания-за-обзавеждане-на-дома-mebeli-diskret.bg

За дълъг период от време всички мебели се отегчават, износват се и след това трябва да бъдат заменени. Често всичко започва с идеята да се направи пермутация, която се превръща в истински глобален ремонт. Това изисква много време и усилия, така че реших да го направя постепенно – стая по стая. В края на краищата, не искам да прекарам дългоочакваната си почивка на тези инициативи. Ще споделя с вас моя опит.

Когато се стигна до избора на кухня, трябваше да преосмисля много достойни възможности. Моят избор падна върху малка и незабележима компания, специализирана в продажбата на мебели. Продавачите с пълни познания за техния бизнес ме посъветваха и, след като направихха избор, купих кухнята, която ми хареса. Никога не съм имал страст към популярните марки и не забелязах голяма разлика – поръчайте кухня в отдел на търговски център или в елитен салон. Качеството на закупените мебели е почти идентично, но цената не е такава. И отвъд обичайните не исках нищо. Просто исках да „освежа апартамента” и най-накрая да се отърва от старите и непригодни мебели.

Този ремонт беше направен за нас почти в рамките на договореното време и почти както го замислях. Защо почти? И всичко това, защото от самото начало много от грешките са правени от служителите на компанията, към която се обърнах. Тя стигна до абсурдните и доста глупави грешки на нашите контрагенти – масата беше донесена в грешен размер. Вратата на мецанина, както се оказа, няма да може да се отвори напълно с такива размери на шкафа. Като цяло ремонтът се забави за неопределено време. Няма да мразя, но в кухнята, разбира се, нямаше много объркване. Цялото кухненско обзавеждане беше сглобено от занаятчиите, но плотът на масата беше с 5 см по-малък от необходимото, а шкафът стоеше без врата в ъгъла – не изглеждаше много добре. Ето защо, кухнята не може да се използва напълно. В такива условия живеех около два месеца. По принцип негативният утайка не е депониран, но и аз не бях доволен. Беше съвсем очевидно, че дизайнерът е направил грешка, но от осъзнаването, че там, където е пренебрегнал, не донесе облекчение. И когато посетих приятелката си, която убедила съпруга си да направи поръчка в компанията, занимаваща се с производството на мебели, поръчах още повече. Дори спестените пари не ме успокоиха. И това беше само началото на моите разочарования.

Второто ми печално преживяване беше поставянето на огледало в коридора. Имахме огледало не много голямо, но преди да си тръгнем, искахме да се огледаме напълно.

Купуването на такива неща е доста рядко, затова реших да се обърна с голяма отговорност към този въпрос. Имаше желание огледалото да бъде в съответствие с интериора и … спрете! С какво трябва идеално да се комбинира огледалната рамка? До вратата? За мебели? Или на пода? И тогава ми хрумна, че коридора ми не принадлежи на някакъв конкретен стил, защото е бил снабден с време и на части. И след тази мисъл се роди друго – необходим е ремонт.

Аз буквално във въпрос на моменти формира в главата си възможно проектиране. Шкафът с впечатляващи размери, европейски стил, цветът на вратите. Огледало в тъмна рамка и тапет от слонова кост. Минимализмът е стилен и приятен за окото. В този момент изобщо не мислех за закупуването на гардероб и се съмнявам, че ще разгледам подобна версия на ремонта, ако не беше за един инцидент.

Бях поканен да посетя стари приятели, които също ми бяха съседи. Живееха в апартамент на горния етаж. Те просто ме изтощаваха цял месец с огромен звук на чук, рев на перфоратор и шум от постоянно работеща прахосмукачка. И тогава, най-накрая, времето на моите мъки беше приключило, когато завършиха ремонта и ме повикаха да оценя усилията им. Необходимо е да се отдаде почит на тези хора, защото те все още са в състояние да ме впечатлят, или по-скоро, това е резултат от ремонта, който много ме впечатли. Апартаментът на съседите ми наистина промени външния му вид и първото нещо, на което насочих вниманието, беше входното антре – стана много по-просторно. Но ние разполагаме със същото разположение на апартаментите, стените са там, където трябва – къде, Дали това пространство идва? Но в това нямаше нищо обичайно – в коридора имаше съвсем нова съблекалня, която харесваше гардероба им. Веднага на стената имаше огледало на височина на човек, в което се отразяваше част от помещението, което визуално увеличаваше размера на коридора. И аз веднага запалих да го направя сам.

Обиколих апартамента и го огледах. Спряхме в кухнята и очите ни бяха представени с качествен стил, направен в рамките на един месец, а не като нашия – на две, а дори и след това не завърши. Но не се притеснявайте, но трябва само да изчакаме, докато дойдат и накрая да завършим ремонта. По това време в главата ми доминираше само една мисъл – къде да се получи гардероб, също толкова красив по външен вид и качество, като приятелски. Започнах да питам моите съседи каква компания са поръчали и на каква цена. Цената естествено беше малко по-висока от нашата прогноза, но сега не ме спря.

Заслужава да се отбележи, че по време на дългоочакваното ми закупуване на килер, вече бях доста добър в разбирането им и можех да вляза в конструктивна полемика с всеки консултант. Вече си представях, че в коридора ми е разположен гардероб. Не можех да се спра. И тогава, сякаш ме обзе, бих предложил на брат ми да купи компоненти и да го направи сам, защото всеки истински човек може. Моите аргументи бяха много убедителни.

Детайли купихме една от най-скъпите. Табели в правилната цветова гама ни струват също не евтино. Ролките, фитингите и профилите – всичко това прибрахме у дома и пристъпихме към сглобяване. Брат разбира добре в техническата област. Той изложи проекта на хартия, извърши всички измервания и започна работа. Аз също участвах в това участие и се опитах да бъда толкова полезна, колкото можех. Бяхме доста смутени от факта, че това не е толкова просто нещо, както е показано на телевизионни екрани във всички видове строителни програми. Когато дойде мисълта, че е необходимо да се покрият всички неща с филм, вече беше твърде късно. Прахът покриваше нещата ни с дебел слой. Мислейки за това, аз си задавах въпроса: „Защо?“. Защо започнахме толкова далеч от забавен бизнес, това не е прост процес?

Но това не беше най-големият проблем, с който се сблъскахме. Оказа се, че е изключително трудна задача да се прикрепят профили към ламинираните ПДЧ. Драскахме цялата врата, преди да завършим задачата. Отне ни повече от 40 минути, за да прикачим само един профил. И всичко това, защото нямахме достатъчно опит. И унижението се засели в нас, защото, въпреки нашите гигантски таланти, ние не трябваше да правим същия килер, който стоеше в коридора на моите съседи. И двамата започнахме да очакваме с нетърпение момента, в който поне някак си го сглобим.

А ето и последното – довършихме изграждането на гардероба си. Беше много разочароващо, че вратите по време на движение създадоха редица скърцащи звуци. – Най-вероятно не сме правилно завинтили релсите – каза внезапно брат ми. Както разбрах по-късно, след като прочетох в интернет, трябваше първоначално да прикача и постави вратите, за да ги подравня, и след това да ги завинтвам. Но такава предпазлива идея не дойде веднага, затова трябваше да пробвам нови дупки в пода. Разбира се, ние затворихме тези дупки, но все още не ни даде спокойствие.

Сглобихме отново кабинета и го използвахме. Гледайки страничния шкаф, ясно се вижда, че далеч от капитана го е събирал. Видими драскотини, веднъж направени от неопитност. Профилът понякога лети от огледалото. Тук също беше необходимо да се направи нещо различно, за да се запази профилът по-уверен. Можете да живеете с това, свикнете с него. Просто от любопитство отидох в магазина и оценявам килера си. Струваше се малко по-малко от един гардероб по поръчка със съседите. Можем ли да наречем работата, която сме направили, спестявания – по-скоро не, отколкото да. Достигайки ремонт до спалнята си, аз, обучаван от собствените си грешки, го поръчах от компания, която произвежда мебели по поръчка. Всичко беше направено бързо, точно и ефективно. Осъзнавайки грешката си, стигнах до извода, че в такива случаи най-добре ще се доверя на професионалистите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мебели Diskret.bg използва "бисквитки" за удобство! ОК