Проект или готова кухня: Кое е по-добре да изберете?

проект-и-готова-кухня-mebeli-diskret.bg

Ремонтът в къщата обикновено отнема много време и усилия, защото по време на подреждането на пространството е необходимо да се вземат важни решения относно избора на интериорен стил, мебелно обзавеждане, да се определи цветовата палитра, допълнителни елементи, декорации, да се реши кои материали да се използват и т.н. Например, ако говорим за спалня, тогава е необходимо да решите какви мебели да поръчате, вграден гардероб или шкаф, или гардероб. Или може би дори организира отделна съблекалня?

Както виждате, има много въпроси, повече от тях стават, когато става въпрос за кухнята. Вероятно това е най-функционалното място в цялата къща, защото редовно се приготвя храна, напитки, съхранение на храна, комуникация с роднини и приятели. Ето защо кухнята трябва да бъде колкото се може по-удобна и работеща. И преди да поръчате кухня, трябва да помислите предварително всички тънкости и нюанси на тази стая. Защото, както разбирате, кухнята не може да направи с една стойка, необходимо е внимателно планиране на пространството за удобно съхранение на всички кухненски прибори, оборудване и различни устройства. За да бъде новата кухня най-подходяща за вас, важно е да се вземе предвид външния вид на бъдещата кухня, капацитета на всички шкафчета, работата на всички плъзгащи механизми, функционалността на мебелите.

Така че, имате нужда от нова кухня – може би старият вече е надживял своя, вие се движите или започвате голям ремонт. Какво е важно да се мисли!

Готовата кухня – недостатъци и предимства. Много хора предпочитат опцията за закупуване на кухня в магазините, защото това е достъпна и лесна възможност. Просто трябва да прегледате каталога, ценовата листа и да изберете любимата си опция. Изглежда, че може да бъде по-лесно, защото е бързо, и тази кухня ще ви струва по-малко от кухнята, за да поръчате.

Но ако погледнете напред, тогава има някои не много приятни моменти. Например, цената на кухня, при закупуване на кухня от каталог, плащате само за самите мебели, но инсталирането на мебели и други точки не са включени в крайната сума, а вие трябва да похарчите допълнителни средства. Друг много важен момент – размерите на кухнята, когато си купите кухня в магазина, тя може да не се вписва в размера на стаята. Тази кухня се прави автоматично, без да се вземат предвид пространствените детайли и характеристики на стаята, ще бъде ли тази кухня лесна за използване?

Друг много важен момент е интериорът на стаята, такава кухня може да не бъде интегрирана в цялостния дизайн и ще трябва напълно да промените концепцията.

Плюсове и минуси на кухнята по поръчка. Кухнята по поръчка е коренно различна от готовата кухня, тъй като е индивидуална. Имате възможност да реализирате всичките си идеи, свързани с дизайна на кухнята, уникалните мебели. Експертите ще вземат под внимание Вашите индивидуални желания и размера на кухнята и ще направят кухнята така, че да отговаря на всички Ваши естетически предпочитания и идеи, както и на функционалните изисквания. Ограничения във версията, кухня по поръчка, няма специални. Ако искате отделните шкафове да имат допълнителни елементи, просто информирайте за това майсторите. Майсторите на мебелната фирма могат лесно да направят мебелите съобразени с височината ви, те ще персонализират комплекта така, че да се впишат в цялостния дизайн точно и естествено.

Няколко общи препоръки. Светлината в кухнята трябва да е топла, защото най-апетитната храна изглежда е на топла светлина – тази техника се използва активно в ресторантите.

Високият кран с чучур (чучур) е идеален за пълнене на вази, трилитрови кутии, високи саксии или дори кофи, но за да се избегнат постоянни пръски, трябва да инсталирате мивка с дълбока купа. Компактните модели на аспираторите могат да бъдат също толкова ефективни и продуктивни, колкото и конвенционалните. Малката кухня ще изглежда добре кратки модерни фасади с ярки цветове. Тъмните и топли нюанси на кухненския комплект визуално намаляват стаята. А класическите мебели, натоварени с детайли, просто ще надделеят над пространството. Класически – избор за просторна кухня. В една тясна стая се препоръчва да се направи кухнята в една линия. Линейната конфигурация е подходяща и за малки помещения, където кухнята рядко се готви, или не се очаква голямо количество оборудване и места за съхранение. Възможност за ерген или младо семейство.

В идеалния случай гнездата за съдомиялна машина, фурна и други уреди трябва да бъдат скрити от погледа зад дъното на шкафовете или зад колоните на шкафовете. Но изхода за чайника, кухненския робот, смесителя, тостера и други малки уреди е по-добре да има лесен достъп. При проектирането на кухнята, не забравяйте за осветлението – особено ако планирате да окачите шкафовете в горната част. Те неизбежно ще блокират светлината на тавана, така че ще бъде тъмно в работната зона.

Що се отнася до цената на кухнята по поръчка, тя надвишава цената на готовата кухня, но обърнете внимание на факта, че тази цена включва всички услуги, като самите мебели, като доставка, монтаж на кухнята. Специалистите ще извършват всички измервания и изчисления, ще реагират внимателно на вашите желания и ще вършат работата си с високо качество и надеждност.

Специалистите могат да правят мебели според височината си. Така, миниатюрна домакиня може да бъде трудно да достигне горните рафтове, но с дизайнерската кухня това неудобство може да бъде избегнато.

Някой може да бъде объркан от високата цена на кухнята по поръчка. Все пак, имайте предвид, че цената включва всички услуги, включително инсталирането и свързването на водоснабдяването, електрическите уреди. Много компании предлагат да направят всички измервания и изчисления безплатно, което също е много изгодно. И накрая, кухнята на проекта, изработена с качество, ще продължи колкото е възможно по-дълго и ще заплати всички разходи за нейното производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мебели Diskret.bg използва "бисквитки" за удобство! ОК