Как да поръчате мебели: въпроси и отговори за купувачи.

МЕБЕЛИ-ПО-РАЗМЕР-DISKRET.BG

Какви мебелни продукти ще бъдат изработени по поръчка? В момента е възможно да се произвеждат почти всички видове модулни продукти.

Мебелите по поръчка включват: корпусни мебели под формата на шарнирни гардероби и библиотеки, мебели за детска стая, кухни, “стени” и “пързалки”, легла, бюра, артикули за офис помещения, вградени предмети, гардероби, гардероби и др. ,


Много фирми, произвеждащи мебели, правят възможно създаването на индивидуален проект на продукти (маси, шкафове и др.). Дейността на тези организации се състои в продажба не само на отделни елементи, но и на комплект мебелни модули. Това позволява на производителя да разшири предлагането си на пазара, а клиентът да вземе продукти и да поръча мебели от каталози, независимо от това къде се намира.

Каква е разликата на готовите мебели от продуктите, направени по поръчка? В първия случай продуктите се изработват въз основа на стандартни модули със специфични размери. Комбинацията от такива модули може да представлява цяла слушалка. Той е функционален, ергономичен, технологичен, безопасен и като правило отговаря на съвременните модни тенденции в мебелната индустрия.

Вече формираните слушалки обикновено действат като модели на изложения в мебелни магазини и са ярки каталози на производителите. Като правило, върху същите мебелни производства, моделите се създават по индивидуален проект (по поръчка).

Като основа се използват и модули от стандартния образец, но с възможност за допълнителна конфигурация, която се отличава с разнообразието от фитинги, материали и пълнители. Производство на мебели по поръчка.

Как да изберем кухня за поръчка? Този процес изисква разглеждане на няколко точки. Продуктите от този тип могат да бъдат вградени и разположени отделно. Модули от кухненски артикули, поставени на пода, имат типична дълбочина от 60 см, като параметрите на дължината, като правило, имат многократна стойност.

Например ширината на коша за бутилки е 15 см, шкафовете са предназначени за съдомиялна машина и мивка 45 или 60 см, котлони, фурна, хладилник 60 см. Много производители на мебели предлагат възможност да поръчат мебели и модули с различна ширина. За да се отстранят проблемите с монтажа на продуктите и свързването на оборудването, необходимо за вграждане, в момента на поръчката и изчисляването на цената на продуктите е необходимо да има точен дизайн на помещението за кухнята.

Той трябва да посочва местоположението, размери на заключенията на вентилацията, водата и електрозахранването. Купувачът може сам да закупи вградени домакински уреди, само с това специалистите и дизайнерите на кухненско обзавеждане трябва да получат информация за техническите особености, по-специално за размера на оборудването.

Това ще елиминира проблемите, свързани с различията в размера на самите устройства и модулите за тях.

Какви са предимствата на мебелите по поръчка в сравнение с готовите продукти? Произведените мебелни модели са визуални, има възможност за проверка на подобен случай в мебелния салон, който може да се докосне, като се установи качеството на използваните фитинги и оборудване.

Въпреки това, готовите модели често се правят за големи помещения или в случаите, когато първо се избира интересен набор от мебели, а след това стените на избраната област са предназначени за него.
Проектирането на проекта се извършва и извършва, като се вземат предвид параметрите и характеристиките на помещението.

Затова избраното пространство е максимално включено, разбира се, с помощта на компетентен дизайнер, който е в състояние да подреди всички елементи най-рационално.

Като се отдаде предпочитание на производството на продукти по поръчка, потребителят има възможност да избере материала, аксесоарите и пълнежа на продуктите, като вземе предвид собствените си предпочитания и финансови възможности, като реализира идеите и желанията си.

Какви недостатъци могат да закупят мебели по поръчка? Такава покупка се характеризира с две отрицателни точки. Първо, това е дълъг период, през който мебелите ще бъдат изработени.

За производството на жилищни продукти и гардероби (вградени), първо трябва да измервате правилно помещението, причинявайки измервателя. След това трябва: да създадете проектантски проект, да го съгласувате с клиента, да изготвите технологичния план, необходим за производството, да изчислите броя и параметрите на необходимите нестандартни модули и избраните за тях материали, да разберете дали склада или доставчиците са оборудвани с подходящите компоненти.

Само след получаване на необходимите данни може да започне директното производство на самата мебел, нейното сглобяване, доставка и последваща инсталация.

Второ, някои проблеми могат да възникнат, ако проектът съдържа модули от нестандартна проба, с нетипични размери и използвани материали. Поръчаните продукти в този случай имат по-висока цена в сравнение с подобни модели, но стандартните форми. Например, в създадения проект за кухненско обзавеждане, дължината на комплекта се оказва на няколко сантиметра по-голяма от размера на един панел от стенен панел, след което е необходимо да се поръча втори панел с голям размер.

Това е задължително, дори в случай на непълно използване на площта на панела, съответно, плащането ще се извършва върху целия елемент.

Какви характеристики трябва да се разглеждат без съмнение преди да поръчате мебели? Извършвайки подобна поръчка, трябва да се погрижим за наличието на всички необходими размери (стени, врати, ниши, прозорци и др.).

Кухнята изисква изготвяне на план на чертежа, където са обозначени местата на вентилация, водоснабдяване, местоположение на контактите. Броят на тези елементи и тяхното местоположение и избраните вградени уреди влияят на наличието или липсата на спомагателни изходи и проводници.

Изходите, предназначени за използване на 220V, трябва да бъдат инсталирани от лявата или дясната страна на оборудването на разстояние 50 mm от пода. Работната зона между мивката, хладилника, печката трябва да бъде оборудвана с едно двойно гнездо, разположено между плота на масата и модулите, разположени отгоре. Хладилник, Съдомиялна машина,
Какво трябва да знае клиентът за мебелите по поръчка?

Изборът на желания дизайн на продуктите, използваните компоненти, материали, координация на проекта като цяло завършва със сключването на договора за продажба. Документът съдържа информация за датата на плащане, периода на производство, доставката и монтажа на мебелните продукти, периода и условията на гаранционното обслужване.

Договорът може да съдържа и информация за условията за правилна експлоатация.
Размерът на авансовото плащане обикновено се изплаща в размер на 50% от стойността на закупените мебели. Останалите средства се изплащат след производството преди инсталирането на продуктите. В някои случаи клиентът има възможност да получи отстъпки.

За най-голямо удобство е възможно да се издаде договор у дома, но това трябва да се докладва предварително на мярката.
Какви фактори влияят на времето за производство на мебели? Периодът, през който ще се произвеждат продуктите, може да бъде седмица или няколко месеца. Отнемащата време работа, прекомерното натоварване, местоположението на фабриката, наличието на компоненти и материали в складовете на доставчиците и производителите – всичко това оказва влияние върху времето за производство.

Кой извършва доставката и инсталирането на продуктите и как върви тя? Продавачът доставя мебелите, както е посочено в договорния период (ако тази информация е налична в документа).

Неговите задължения включват директна доставка, изкачване на пода (като правило, в къщи с липсващ асансьор се заплаща допълнителна такса – това също трябва да се фиксира в договора), монтаж на продукти. Клиентът трябва внимателно да провери внесените продукти, заедно с спедитора, за да се увери, че няма различни дефекти върху мебелните елементи и целостта на стъклото и огледалата, ако има такива. Съгласно чл. 458 и 459 от Гражданския кодекс на България, потребителят може да предяви съществуващи искове по доставените продукти само до прехвърлянето на продукти на клиента с договора, подписан от двете страни.

При липса на оплаквания от страна на клиента е необходимо да се подпише фактурата, спецификации, както и сертификат за извършените работи по доставка на стоки (приблизителния списък на документите, може да бъде и друг).

Меките видове мебели се сглобяват в един и същи ден, а корпусът, като правило, преминава на етапи – на първия ден от доставката, а след това на инсталацията. Първо си струва да се изясни какво не се извършва от колектора.

Като правило, това са дейности, свързани с плинтуси, електричество и водоснабдяване, изравняване на стени, окачване на стени от гипсокартон, стени с дебелина 12 мм и стени с гипсов слой над 3 см.
Как да поръчате мебели и спаси, и какви параметри влияят на цената?

Факторите, които определят цената на мебелите по поръчка, са качеството, марката на производителя, естествеността на материалите, технологията на производство (използването на различни иновации), местоположението на директното производство (руската цена е по-евтина), транспортните и митническите разходи.
Клиентът може да спаси, знаейки, че цената на нестандартните модули е много по-висока от цената на конвенционалните.

В допълнение, потребителят може да получи отстъпка, която осигурява почти всеки продавач.
Какво да правите в случай на брак? Преди всичко трябва да бъдете особено внимателни в процеса на изработка и монтаж на мебели по поръчка в Татарстан; Наличието на драскотини, чипове, мехурчета върху филмовите материали, несъответствия в цвета, текстурата на предметите, посочени в договора – тези открития са брак, записан и преди инсталацията, и след нея.

По правило бракът се поправя или заменя в двадесетдневен срок, считано от крайния срок за подаване на жалба. Въпреки това, повредата, установена след подписването на сертификата за приемане, не се счита за гаранционен случай.
Разказахме ви отговорите на основните въпроси, които интересуват купувача при закупуването на мебели по поръчка.

Получените отговори ще помогнат на потребителя да направи правилния избор и да поръча мебелите, като ви съветваме да направите това само с надеждни производители.

ебели от продуктите, направени по поръчка? В първия случай продуктите се изработват въз основа на стандартни модули със специфични размери. Комбинацията от такива модули може да представлява цяла слушалка. Той е функционален, ергономичен, технологичен, безопасен и като правило отговаря на съвременните модни тенденции в мебелната индустрия.

Вече формираните слушалки обикновено действат като модели на изложения в мебелни магазини и са ярки каталози на производителите. Като правило, върху същите мебелни производства, моделите се създават по индивидуален проект (по поръчка).

Като основа се използват и модули от стандартния образец, но с възможност за допълнителна конфигурация, която се отличава с разнообразието от фитинги, материали и пълнители. Производство на мебели по поръчка,
Как да изберем кухня за поръчка?

Този процес изисква разглеждане на няколко точки. Продуктите от този тип могат да бъдат вградени и разположени отделно. Модули от кухненски артикули, поставени на пода, имат типична дълбочина от 60 см, като параметрите на дължината, като правило, имат многократна стойност.

Например ширината на коша за бутилки е 15 см, шкафовете са предназначени за съдомиялна машина и мивка 45 или 60 см, котлони, фурна, хладилник 60 см. Много производители на мебели предлагат възможност да поръчат мебели и модули с различна ширина. За да се отстранят проблемите с монтажа на продуктите и свързването на оборудването, необходимо за вграждане, в момента на поръчката и изчисляването на цената на продуктите е необходимо да има точен дизайн на помещението за кухнята. Той трябва да посочва местоположението, размери на заключенията на вентилацията, водата и електрозахранването.

упувачът може сам да закупи вградени домакински уреди, само с това специалистите и дизайнерите на кухненско обзавеждане трябва да получат информация за техническите особености, по-специално за размера на оборудването. Това ще елиминира проблемите, свързани с различията в размера на самите устройства и модулите за тях.
Какви са предимствата на мебелите по поръчка в сравнение с готовите продукти? Произведените мебелни модели са визуални, има възможност за проверка на подобен случай в мебелния салон, който може да се докосне, като се установи качеството на използваните фитинги и оборудване.

Въпреки това, готовите модели често се правят за големи помещения или в случаите, когато първо се избира интересен набор от мебели, а след това стените на избраната област са предназначени за него.
Проектирането на проекта се извършва и извършва, като се вземат предвид параметрите и характеристиките на помещението. Затова избраното пространство е максимално включено, разбира се, с помощта на компетентен дизайнер, който е в състояние да подреди всички елементи най-рационално. Като се отдаде предпочитание на производството на продукти по поръчка, потребителят има възможност да избере материала, аксесоарите и пълнежа на продуктите, като вземе предвид собствените си предпочитания и финансови възможности, като реализира идеите и желанията си.

Какви недостатъци могат да закупят мебели по поръчка? Такава покупка се характеризира с две отрицателни точки. Първо, това е дълъг период, през който мебелите ще бъдат изработени. За производството на жилищни продукти и гардероби (вградени), първо трябва да измервате правилно помещението, причинявайки измервателя. След това трябва: да създадете проектантски проект, да го съгласувате с клиента,
да изготвите технологичния план, необходим за производството, да изчислите броя и параметрите на необходимите нестандартни модули и избраните за тях материали, да разберете дали склада или доставчиците са оборудвани с подходящите компоненти.

Само след получаване на необходимите данни може да започне директното производство на самата мебел, нейното сглобяване, доставка и последваща инсталация.
Второ, някои проблеми могат да възникнат, ако проектът съдържа модули от нестандартна проба, с нетипични размери и използвани материали.

Поръчаните продукти в този случай имат по-висока цена в сравнение с подобни модели, но стандартните форми. Например, в създадения проект за кухненско обзавеждане, дължината на комплекта се оказва на няколко сантиметра по-голяма от размера на един панел от стенен панел, след което е необходимо да се поръча втори панел с голям размер. Това е задължително, дори в случай на непълно използване на площта на панела, съответно, плащането ще се извършва върху целия елемент.

Какви характеристики трябва да се разглеждат без съмнение преди да поръчате мебели? Извършвайки подобна поръчка, трябва да се погрижим за наличието на всички необходими размери (стени, врати, ниши, прозорци и др.).

Кухнята изисква изготвяне на план на чертежа, където са обозначени местата на вентилация, водоснабдяване, местоположение на контактите. Броят на тези елементи и тяхното местоположение и избраните вградени уреди влияят на наличието или липсата на спомагателни изходи и проводници.

Изходите, предназначени за използване на 220V, трябва да бъдат инсталирани от лявата или дясната страна на оборудването на разстояние 50 mm от пода. Работната зона между мивката, хладилника, печката трябва да бъде оборудвана с едно двойно гнездо, разположено между плота на масата и модулите, разположени отгоре. Хладилник, Съдомиялна машина,
Какво трябва да знае клиентът за мебелите по поръчка?

Изборът на желания дизайн на продуктите, използваните компоненти, материали, координация на проекта като цяло завършва със сключването на договора за продажба. Документът съдържа информация за датата на плащане, периода на производство, доставката и монтажа на мебелните продукти, периода и условията на гаранционното обслужване.

Договорът може да съдържа и информация за условията за правилна експлоатация.
Размерът на авансовото плащане обикновено се изплаща в размер на 50% от стойността на закупените мебели. Останалите средства се изплащат след производството преди инсталирането на продуктите. В някои случаи клиентът има възможност да получи отстъпки. За най-голямо удобство е възможно да се издаде договор у дома, но това трябва да се докладва предварително на мярката.
Какви фактори влияят на времето за производство на мебели? Периодът, през който ще се произвеждат продуктите, може да бъде седмица или няколко месеца.

Отнемащата време работа, прекомерното натоварване, местоположението на фабриката, наличието на компоненти и материали в складовете на доставчиците и производителите – всичко това оказва влияние върху времето за производство.
Кой извършва доставката и инсталирането на продуктите и как върви тя?

Продавачът доставя мебелите, както е посочено в договорния период (ако тази информация е налична в документа). Неговите задължения включват директна доставка, изкачване на пода (като правило, в къщи с липсващ асансьор се заплаща допълнителна такса – това също трябва да се фиксира в договора), монтаж на продукти.

Клиентът трябва внимателно да провери внесените продукти, заедно с спедитора, за да се увери, че няма различни дефекти върху мебелните елементи и целостта на стъклото и огледалата, ако има такива. Съгласно чл. 458 и 459 от Гражданския кодекс на България, потребителят може да предяви съществуващи искове по доставените продукти само до прехвърлянето на продукти на клиента с договора, подписан от двете страни.

При липса на оплаквания от страна на клиента е необходимо да се подпише фактурата, спецификации, както и сертификат за извършените работи по доставка на стоки (приблизителния списък на документите, може да бъде и друг).

Меките видове мебели се сглобяват в един и същи ден, а корпусът, като правило, преминава на етапи – на първия ден от доставката, а след това на инсталацията. Първо си струва да се изясни какво не се извършва от колектора. Като правило, това са дейности, свързани с плинтуси, електричество и водоснабдяване, изравняване на стени, окачване на стени от гипсокартон, стени с дебелина 12 мм и стени с гипсов слой над 3 см.

Как да поръчате мебели и спаси, и какви параметри влияят на цената? Факторите, които определят цената на мебелите по поръчка, са качеството, марката на производителя, естествеността на материалите, технологията на производство (използването на различни иновации), местоположението на директното производство (руската цена е по-евтина), транспортните и митническите разходи.

Клиентът може да спаси, знаейки, че цената на нестандартните модули е много по-висока от цената на конвенционалните. В допълнение, потребителят може да получи отстъпка, която осигурява почти всеки продавач.

Какво да правите в случай на брак? Преди всичко трябва да бъдете особено внимателни в процеса на изработка и монтаж на мебели по поръчка в Татарстан; Наличието на драскотини, чипове, мехурчета върху филмовите материали, несъответствия в цвета, текстурата на предметите, посочени в договора – тези открития са брак, записан и преди инсталацията, и след нея.

По правило бракът се поправя или заменя в двадесетдневен срок, считано от крайния срок за подаване на жалба. Въпреки това, повредата, установена след подписването на сертификата за приемане, не се счита за гаранционен случай.

Разказахме ви отговорите на основните въпроси, които интересуват купувача при закупуването на мебели по поръчка. Получените отговори ще помогнат на потребителя да направи правилния избор и да поръча мебелите, като ви съветваме да направите това само с надеждни производители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мебели Diskret.bg използва "бисквитки" за удобство! ОК