Как да направим коридора модерен, стилен и функционален

как-да-направим-коридора-стилен-и-функционален-mebeli-diskret.bg

Изненадващо е, че дори и при много добро оформление често се отделя толкова малко внимание и място на входната зона. Да, разбира се, прекарваме малко време там. Но колко лесно е да се развалят впечатлението за къщата и дори за собствениците му, ако е неудобно да се съхранява външното облекло, трябва да се обличаш в тъмен ъгъл, а за да се облечеш с обувки, трябва да се наведеш над три смъртни случая. И все пак, ситуацията може, ако не и правилно, тогава със сигурност да се промени към по-добро. И ние знаем как да го направим!

Коридор – място, което посреща гости и домакини. Всичко трябва да бъде възможно най-функционално и удобно, но в същото време стилно и модерно. И не винаги при създаването на декорация на дома играе основна роля, често – това е правилното мебели.

Входната зала или входът към апартамента е пространството, което ви посреща и придружава ежедневно. Затова е необходимо да се създаде хармонична атмосфера, в която да се чувствате комфортно и уютно веднага след като влезете в дома си. В резултат на това при ремонтирането и декорирането му (входното антре) се изисква толкова внимание и усилия, колкото и останалите стаи в къщата ви.

Какво може да е по-добре от любимия ви дом, собствените ви стени? Вероятно нищо! И правилно! Особено, ако вложите много енергия във вашето лично пространство, както финансово, така и психическо. Изключително важно е да се създаде атмосфера, в която искате да се върнете. Първото нещо, за което трябва да се замислиш е създаването на стилен, добре обзаведен, висококачествен декориран и осветен коридор. Такова пространство, разбира се, ще добави положителни емоции не само към всички домакинства, но и към вашите гости. Докато ремонтът и декорацията на това пространство се извършва в бързаме, нефункционалните мебели, които се намират в нея (система за съхранение на обувки, стена или подова закачалка, конзола), или отсъствието й – в крайна сметка ще ви раздразнят и ще ви накарат да се нервирате.

Антрето не е само „граница“ между външния свят и вашата неприкосновеност, но и отражение на стила на цялата ви къща. Във връзка с това, с което с неговия ремонт и декорация трябва да намерите средно положение между функционалност и естетика.

Стилове за модерен коридор. Независимо от големината на стаята ви, най-доброто решение за модерен коридор би било минималистичен или индустриален интериор. Независимо от стила, който предпочитате, най-важното е да можете да се съсредоточите върху основните си нужди и да избягвате обзавеждането и декорирането на прекомерни мебели, понякога напълно нефункционални мебели и декоративни елементи.

Ясните линии на скандинавския стил са идеални и за малък коридор, тъй като осигуряват неговата чистота и простота.

Цветовата палитра за модерния коридор. Не е тайна, че цветът има значителен ефект върху атмосферата в стаята. Ето защо за такива затворени пространства е за предпочитане да се избере светла цветова палитра, която визуално да увеличи пространството. Най-добре се избягва тъмна или безумно ярка цветова палитра. Или използван, но много дозиран, като ярък и красив акцент.

Не забравяйте, че с помощта на декоративни куки за дрехи, възглавници за пейката, тъкани кошници

цветни рамки и други аксесоари, които лесно можете да придадете ярки цветови комбинации на вашия стилен интериор.

Осветление за модерен коридор. Какво освен цвета дава характер на стаята?! Разбира се, осветлението! Светлината влияе върху цвета на стените, определя определена атмосфера, увеличава помещението, зонира пространството, подчертава отделните декоративни елементи и текстура. Но повечето от нас (ако не странно) инсталират полилей в средата на стаята, което не е най-добрият вариант. Направи го като правило: „Трябва да има много светлина!“

В момента има огромен избор на осветителни елементи на пазара: LED вградени таванни лампи, висящи, модулни, стенни … Има много решения, изборът е ваш.

Мебели за модерен коридор. Всеки коридор трябва да бъде добре обзаведен. Стенна закачалка, вграден гардероб, шкаф за обувки, конзола, рафт и пейка са всички необходими елементи на интериора за функционален коридор. Не трябва да се забравя, че мебелите са по-добре да изберете светлина, а още по-добре колкото е възможно по-близо до цветовата палитра на стените. Тогава пространството на всеки коридор ще се увеличи визуално.

В допълнение, за предпочитане е да се използва мебел с приспособление към стената, като по този начин пространството „на пода“ се оставя безплатно. Колкото повече виждаме пода, толкова повече изглежда стаята – оптична илюзия.

Ценен елемент от интериора на модерен коридор. Независимо от размера и стила на вашия коридор, огледалото с неправилна форма и размер (без рамка) може да изпълнява не само декоративна роля, но и без съмнение практическа функция. Той създава пространство в пространството, замъглява границите, добавя обем и грандиозност на цялата стая.

Не забравяйте, че с помощта на огледало можете да скриете недостатъците и дефектите на повърхността на стената. В допълнение, винаги е хубаво да се погледнете на себе си, преди да напуснете къщата.

Първото впечатление винаги означава много. Какъвто и да е въпросът. И апартаментът не е изключение. И тъй като апартаментът започва с коридор, именно за него се създава впечатление за точността и ефективността на собствениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мебели Diskret.bg използва "бисквитки" за удобство! ОК