Защо подобни по вид гардероби могат да имат голяма разлика в цената

подобни-по-вид-гардероби-mebeli-diskret.bg

Къде да намерим такива „големи“ мебели, така че да може да побере повече неща там, а тя сама е заемала по-малко място? Така човечеството постепенно мисли за гардероби.

Казват, че този гардероб дължи външния си вид на … Наполеон Бонапарт. Великият командир наистина не харесваше ергенското безредие в апартаментите на безотговорните офицери. Така той поръча: униформи и други подпори на едно място – зад екрана. Така се появи дрешник – в опростен вариант.

Имаме плъзгащ се гардероб – не само почит към модата, но и нов инструмент в историческата борба за квадратен метър. Имате ниски тавани, колоната стои „пъпа“ в средата на коридора, стаята е обезобразена от глупава ниша, в която няма готови мебели, а гардероба с шкаф, пълен с прашни куфари? Няма проблем, поръчайте гардероба. Ако и изглежда много прилично, то то също служи като украшение на стаята, а не просто място за съхранение на неща. Поставяйки един плъзгащ се гардероб, ние убиваме няколко „птици с един камък“ с един замах.

Шкафове – функционални мебели, предназначени за съхраняване на неща и дребни части. С помощта на такива структури, можете да спестите, разширите и изгодно запълнете пространството, като скриете недостатъците и нередностите на стените, тавана или пода.

В зависимост от използването на пространството се разграничават следните видове шкафове: Самостоятелни. Те имат твърдо тяло, монтирани са навсякъде в помещението, могат да бъдат транспортирани. Това е завършено обзавеждане, което се състои от странични стени, дъно, врати и горен капак.

Построен. Такива мебели са неразделна част от интериора. Страничните стени на конструкцията са елементите на помещението (под, стени, ниши, таван).

Частично вградени. Това са продукти, свързани с точка на вътрешното пространство. От стандартните слушалки се различава в отсъствието на една или две части.

Какво плащате при закупуване на килер за поръчка? Защо подобни по вид шкафове могат да струват по различен начин? Каква е цената на гардероба? Прочетете в нашата статия.

Материал на тялото. Кабинетите обикновено са направени от ламиниран ПДЧ. Дъската е с различно качество и различни цени за един лист материал. Материалът с ниско качество е евтин, но лошо притежава крепежни елементи и изглежда съответно ниска цена. Висококачествено ламинирано ПДЧ служи дълго време и изглежда прилично, а струва 2-3 пъти по-скъпо от нискокачествената плоча. Пример. На шкаф със средни размери се нуждаете от 3 листа от ПДЧ. Ако купуваме материал с ниско качество, прекарват около 3000лв; средно оптимално качество – 4500лв .; високо качество – 6000-7000лв.

Материал на вратата. Вложките в купетата са разнообразни. Най-често използваните: тънък ламиниран ПДЧ, MDF плочи във филм, огледала, обикновени и шарени, цветно стъкло.

Най-евтиният, разбира се, е ПДЧ и обикновени огледала. 2-3 пъти по-скъпо ще струва врати с пясъчно огледало или оцветено стъкло. Пример. Три врати със средни размери с вложки от ПДЧ ще струват около 2500лв. .; с огледала – около 3500лв. .; с огледала с картина – около 7000лв .; с цветно стъкло – 6000-7000лв. Количеството материал. Тук всичко трябва да е ясно: колкото по-малко харчим в кабинета, толкова по-евтино ще бъде.

Профилът на купето е рамката на вратите и водачите, по които се движат тези врати. Цената зависи от качеството и избора на цветовете на профилите. По-ниско качество = по-ниска цена = вратите вървят трудно и бързо се провалят, кабинетът спира да работи.

 Напълване на шкафа. И тук всичко е просто. Колкото по-лесно е пълненето, толкова по-ниска е цената. Шкаф с три рафтове и щанга ще струва многократно по-ниско от шкафа с куп полици, чекмеджета, пантографи и други добавки.

Създаване на точен модел на продукта и на картата за рязане на материали. Капитанът, преди да изреже материала на части, трябва да създаде карта за рязане за този материал. Как точно, колко парчета с различен размер ще бъдат отрязани. Цената на тези работи е включена в крайната цена на кабинета.

Сглобяване на чекмеджета. Работа по доставка и обработка на материали. Също така, както в предишния параграф, трябва да направите подходящата работа. Покупка на материали, довеждане до производство, рязане, нанасяне на ръба и др. Тези разходи също са включени в цената.

Работи преди сглобяване. В нарязания материал трябва да направите маркировка за крепежни елементи и частично да сглобите продукта. Например, трябва незабавно да монтирате чекмеджетата, да монтирате вратите на отделението.

Доставка на клиента, повдигане на материала на пода. Тук, вероятно, обясненията не са задължителни :)

Монтаж и монтаж. Инсталацията може да отнеме 10 минути и може би няколко часа. Колкото по-големи и по-трудни за инсталиране на продукта, толкова по-високи разходи за работа.

В резултат на това, въз основа на качеството на бъдещите мебели и обема на работата, се формира индивидуална цена.

Опитваме се да избираме материали и съдържание според вашите нужди и способности. В същото време те са фокусирани върху създаването на качествени мебели, а не „само за да бъдат по-евтини”. Разбира се, можете да се фокусирате само върху най-ниската цена. И в този случай, можете да получите един на пръв поглед нормален продукт, който бързо се проваля, и парите ще бъдат пропилени.

Ако шкафът е направен от скъпи материали, тогава той никога не може да бъде евтин, тъй като първоначално цената му е висока. Никой няма да работи със загуба. Ето защо, може да искате да закупите мебели с мебели от дъб за обикновени пари, но най-вероятно ще трябва да се раздалечите. Уви, качествен продукт винаги си струва много пари. Но мебели от икономична класа наистина може да се продава на значителна отстъпка и в същото време изглежда много уважаван.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Мебели Diskret.bg използва "бисквитки" за удобство! ОК